Ηχομονωτικά και ηχοαπορροφητικά πάνελ

ηχομονωτικά πάνελ

 

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον θόρυβο μέσα στο χώρο, αλλά δεν ξέρετε γιατί, πώς και τι τον προκαλεί; Ας αρχίσουμε με το πρώτο βασικό ερώτημα. Θέλετε να κρατήσετε τον «θόρυβο» μέσα σε ένα συγκεκριμένο χώρο, ή να τον απομακρύνετε;

Ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί τα ηχοαπορροφητικά αφρολέξ τη λύση στο πρόβλημα του. Δυστυχώς όμως ο ήχος είναι λίγο πιο περίπλοκος, δεν έχει κάποιο σχήμα η μορφή, διαμορφώνεται ανάλογα με το περιβάλλον και υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να τον απορροφήσουν, άλλα που μπορούν να τον συγκρατήσουν και ορισμένα που μπορούν να κάνουν και τα δύο.

Τα ηχομονωτικά υλικά κρατούν τον ήχο μέσα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και δεν του επιτρέπουν να μετακινηθεί σε άλλους χώρους. Αντίστοιχα μπορούν να κρατούν ανεπιθύμητους ήχους μακριά. Η ηχομόνωση είναι η λύση που ψάχνετε αν θέλετε να κρατήσετε τις συνεδριάσεις σας εμπιστευτικές μέσα σε μια αίθουσα ή να περιορίσετε μια ηχογράφηση μέσα σε ένα στούντιο.

 

ηχοαπορροφητικά πάνελ

 

Τα ηχοαπορροφητικά υλικά απορροφούν τα επιπλέον ηχητικά κύματα που κινούνται γύρω από ένα χώρο και προκαλούν κακή ακουστική, θόρυβο και κακή ηχώ. Τα ηχοαπορροφητικά υλικά δεν μπορούν να εμποδίσουν την μεταφορά του ήχου από ένα χώρο σε έναν άλλο, αλλά μπορούν να βελτιώσουν δραστικά την ποιότητα του ήχου και της ακουστικής μέσα σε ένα χώρο και να κάνουν τις συνομιλίες σας πιο εύκολες.

Μεγάλοι εργασιακοί χώροι με πολλά έπιπλα γραφείου και πολλά άτομα μέσα, εστιατόρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικά χώροι με μεγάλη χωρητικότητα, μπορούν να δημιουργήσουν υψηλά επίπεδα θορύβου, τα οποία μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην συγκέντρωση σας, την παραγωγικότητα των εργαζομένων, ακόμα και στην υγεία σας.

Σύμφωνα με έρευνα που διετέλεσε το American Society of Interior Designers (ASID research study), 70% των εργαζόμενων δήλωσε πως θα ήταν πολύ πιο παραγωγικοί εάν μπορούσαν να μειώσουν την ενοχλητική βαβούρα που τους αποσπά.

 

ηχοαπορροφητικά υλικά - 2

 

 

Η μέση συχνότητα της ανθρώπινης φωνής κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας είναι από 500 έως 2.000HZ. Τα ηχοαπορροφητικά πάνελ είναι σχεδιασμένα ώστε να απορροφούν αυτές τις συχνότητες με ποσοστά από 55% έως 65% κατά μέσο όρο. Δώστε προσοχή όμως στην επεξήγηση της ποσοστιαίας ηχοαπορρόφησης.

Ο δείκτης NRC (Noise Reduction Coefficient), χρησιμοποιείται ως δείκτης μέτρησης του ήχου μέσα σε ένα χώρο. Ένα πάνελ με δείκτη ηχοαπορρόφησης NRC-0.65 θα απορροφήσει το 65% του ήχου που χτυπά πάνω στο πάνελ.

Η επιλογή ενός ηχοαπορροφητικού πάνελ υψηλών προδιαγραφών και η μελετημένη τοποθέτηση μέσα στο χώρο σε συνδυασμό με κάποιες επιπλέον λύσεις ηχοαπορρόφησης θα βελτιώσουν το εργασιακό σας περιβάλλον και θα μειώσουν δραστικά εάν δεν εξαφανίσουν τους πονοκεφάλους στο γραφείο!