Η λέξη "τόπος" ετυμολογικά προέρχεται από τον όρο "κείμαι". Που σημαίνει ότι  βρίσκομαι σε ένα χώρο, σε ένα αγαπημένο μέρος, στο σπίτι μου, τον δικό μου χώρο. Το εργαστήρι μου είναι ο τόπος μου. Ο τόπος από όπου κατάγομαι. Κατάγομαι από το ξύλο και το σίδερο. Το πρωί, καθώς ανοίγω τη βαριά πόρτα,  αφήνομαι στην οικειότητα τους. Κι αυτή με συνεπαίρνει, με παθιάζει. Διαπλέκομαι, γίνομαι ένα με την πρώτη μου ύλη. Τη λατρεύω, γι αυτό και δημιουργώ με σεβασμό προς το ίδιο το έργο μου και την αισθητική του. Δεν παράγω, κατασκευάζω. Ένα ένα το κομμάτι σα να ναι η πρώτη του φορά. Είμαι στο χώρο μου και τούτο είναι το μεράκι μου. Το όνομά μου είναι Τόπος και βρίσκομαι ταυτοτικά σε κάθε ένα από τα έργα μου. Το όνομά μου είναι Τόπος και η δουλειά μου είναι να φτιάχνω έπιπλα που θα σας κάνουν να νιώθετε οικεία. Ακριβώς όπως νιώθετε στο δικό χώρο σας, στο σπίτι σας, στον δικό σας τόπο.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η εταιρεία TOPOS ιδρύθηκε το 1987 με αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση Επίπλων Γραφείου.

 Ήδη από το 1989 ξεκίνησε την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα οίκων επίπλων γραφείου του εξωτερικού, και εγκαινίασε έναν ειδικό χώρο έκθεσης των προϊόντων (showroom) στην Αθήνα (Λ. Βουλιαγμένης) που λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Tο 1999 η εταιρεία TOPOS προέβη σε μια σημαντική επένδυση, μεταφέροντας το εργοστάσιο σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή της Μάνδρας, όπου και στεγάζεται η μονάδα παραγωγής και οι αποθήκες της εταιρείας. Τον Ιούνιο του 2014 η εταιρεία TOPOS άλλαξε την επωνυμία της σε TOPOS ΕΠΙΠΛΩΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Ι.Κ.Ε..

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η εταιρεία TOPOS αποτελεί σήμερα μια σύγχρονη επιχείρηση που ασχολείται όχι μόνο με έπιπλα γραφείου αλλά συνολικά με τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό εργασιακών χώρων (γραφείων), χάρη στην τεχνική και τεχνολογική αρτιότητα, στην εκτεταμένη προϊοντική γκάμα αλλά και την πολυετή πείρα που διαθέτουμε σε σύνθετα και απαιτητικά project. Άλλωστε η ευελιξία που μας προσδίδει η μονάδα παραγωγής που διατηρούμε, είναι εξαιρετικό πλεονέκτημα για τον τελικό πελάτη ενώ αναλαμβάνουμε με δικά μας συνεργεία όλες τις εργασίες εγκατάστασης και τοποθέτησης.

Οι εργασίες που αναλαμβάνουμε περιλαμβάνουν ονομαστικά τα ακόλουθα:

  • διαχωριστικά (κινητά, σταθερά, αναδιπλούμενα)
  • επενδύσεις τοίχων
  • ειδικά δάπεδα PVC
  • έπιπλα γραφείου (γραφεία, καθίσματα, receptions, ερμάρια, βιβλιοθήκες, καναπέδες, καθιστικά)
  • αίθουσες συνεδριάσεων
  • ειδικές κατασκευές