Τάσεις στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

τάσεις στο περιβάλλον εργασίας

O σχεδιασμός ενός εργασιακού περιβάλλοντος είναι δεδομένο πως επηρεάζει την απόδοση και τη δημιουργικότητα του ανθρώπινου δυναμικού μιας επιχείρησης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της αρχιτεκτονικής εταιρίας Gensler, εάν θέλετε να δημιουργήσετε κουλτούρα “υψηλής απόδοσης”, ένα σωστά σχεδιασμένο και δομημένο εργασιακό περιβάλλον, με εργονομικά έπιπλα γραφείου, αποτελεί τον κύριο παράγοντα.

Ένα περιβάλλον που ενισχύει την συνεργασία χωρίς να θυσιάζει τη δυνατότητα των ανθρώπων σας να συγκεντρωθούν και να απομονωθούν αποτελεί το μήλον της έριδος του σύγχρονου workplace design. Ξεχάστε τους κλειστοφοβικούς χώρους εργασίας (cubicles) και τα φασαριόζικα open plan workplaces. Δώστε στους ανθρώπους σας τη δυνατότητα να επιλέξουν αν πρέπει να συνεργαστούν με μία ομάδα, ή να δουλέψουν μόνοι τους.

DSC_0199

Μικρός χώρος;

Τι γίνεται όταν ο χώρος δεν είναι αρκετός; Κινηθείτε έξυπνα. Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το φως έχει θετική επίδραση στη ψυχική μας υγεία. Αφήστε το φως διάχυτο και δημιουργείστε ένα χώρο meeting με γυάλινα χωρίσματα. Γυάλινα διαχωριστικά γραφείου από το δάπεδο ως την οροφή με διπλό ή μονό γυαλί διατηρούν τη φωτεινότητα του χώρου, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα χώρο συσκέψεων ή συγκέντρωσης μακριά από τους γύρω θορύβους.

Έντονη φασαρία;

Η έντονη αστικοποίηση δημιούργησε χώρους εργασίας γύρω από τα αστικά κέντρα. Πολλά άτομα συγκεντρωμένα σε ένα χώρο, πολλές φορές πολύ περιορισμένο, με αποτέλεσμα, τη δημιουργία μιας έντονης οχλαγωγίας. Μία σωστά μελετημένη τοποθέτηση ηχοαπορροφητικών πάνελ και ρόλερ μπορεί να σας προσφέρει ως και 100% τοπική ηχοαπορρόφηση.

156-157

Αγαπάτε το χρώμα;

Εργασιακοί χώροι με πολλά άτομα; Προτιμήστε απλές γραμμές και δώστε μια ξεχωριστή νότα παίζοντας με τα χρώματα. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό ώστε να έχετε ένα ευχάριστο και ξεχωριστό αποτέλεσμα. Δώστε μεγάλη προσοχή στην άνετη και σωστή θέση εργασίας, προτιμώντας εργονομικές καρέκλες γραφείου με τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Τονώστε την δημιουργικότητά των ανθρώπων σας με ξεχωριστές μικρές πινελιές. Glass boards σε διάφορα χρώματα, customized ταπετσαρίες, πρωτότυπες κρεμάστρες και πολλά άλλα που θα κάνουν τον εργασιακό σας χώρο μοναδικό.